Duurzaam

Een betere wereld, begin bij jezelf!

De eerste week van januari 2020 is voorbij. Voor nu voor iedereen alsnog de beste wensen!

Nu het nieuwe jaar weer begonnen is en ik mij meer verdiep in duurzaam leven, ben ik aan het kijken hoe ik de dingen beter kan aanpakken.
Wat je ook koopt, het zit in een plastic verpakking. Ik ben aan het kijken of ik dit kan verminderen, maar dat gaat nog niet eens zo makkelijk.

Nu krijgen de kinderen een per stuk verpakt koekje mee naar school en anders fruit. Dit willen we gaan aanpassen, door bv. een los koekje in een doosje mee te gaan geven. Alleen....., zitten deze koekje ook weer in plastic verpakt, dus of dit nu de plastic berg verminderd? Maar oke, we denken er in ieder geval over na. Ook gaan er per week minimaal 7 broden doorheen. Dit houdt dus in dat er 7 broodzakken worden weggegooid bij het plastic, dit moet anders!
Via een website heb ik katoenen/linnen broodzakken gevonden. Nu kan ik deze meenemen naar de bakker of naar de supermarkt en hier mijn brood in laten doen ipv. in een plastic zak.
Ook de groenten en fruit, kunnen in een zakje wat niet van plastic is. Gewoon zelf een tasje van thuis meenemen.

Het volgende wat ik bedacht, is dat er flink veel wassen worden gewassen. Nu was ik al met Hara, dus beter voor het milieu, maar deze poeder zit in een plastic (biolochisch afbreekbaar, dat dan weer wel) verpakking.
Dus ik ben gaan googlen. Je kan best makkelijk zelf wasmiddel maken en er bestaat ook zoiets als wasnoten. Goedkoop en goed voor het milieu. Ik heb ze besteld en ga het ondervinden.

Ik ben echt niet voor de hype die nu bezig is, wat betreft het millieu en je moet vooral kijken wat voor jou haalbaar is.
Maar ik ben mij wel bewust, dat het mijn taak als Christen is, om zo goed mogelijk met de natuur en de wereld om te gaan en niet zo maar in het wilde weg te leven.
Dus ik ga dingen aanpassen en verbeteren, stap voor stap. Soms hele kleine stapjes, maar ook die geven vooruitgang!

Stap voor stap!!!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel
 
Klik hier om te reageren
 

Oud en nieuw

Oud en nieuw.

En dan is het echt zover, 1 januari 2020. Oud en nieuw, ik ben er niet zo goed in. Voordat Esmee overleed (ja er is een voor en na) vond ik het geweldig. Spelletjes doen, gezelligheid en oliebollen eten. Dat is er allemaal nog wel, maar het gevoel van melancholie blijft de boventoon voeren.
Wat gaat de tijd hard, wat wordt je gemist, wat moet ik veel en wat wil ik allemaal nog.

Ik zou zoveel willen zeggen en vertellen, hoe ik je mis, maar alle gedachten en gevoelens buitelen over elkaar heen. Stuiteren van links naar rechts in mijn hoofd en willen allemaal tegelijk gedacht worden. Tranen stromen en ik laat ze komen, omdat ze lucht geven en ruimte.

Nee Nieuwjaarsdag, laat mij maar in een hoekje zitten, of beter in bed onder de dekens. Laat mij rustig wennen aan het nieuwe jaar wat er weer is. Ik hou van mensen en gezelligheid, maar ik merk dat ik het steeds lastiger vind dat beste wensen wensen. Maar ik wens iedereen de beste wensen, dat wens ik iedereen elke dag.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel
 
Klik hier om te reageren
 

einde van het jaar

Terugblik....

Nu aan het einde van het jaar, na de kerstdagen, met het zicht op het nieuwe jaar, is het de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en de afgelopen jaren. 
Wat vliegt de tijd toch, wat gaat het snel. Terwijl sommige dingen voelen als de dag van gisteren.

Afgelopen week hebben we een heerlijke vakantie gehad in Tsjechië. Genoten van al het moois van dat land en een witte kerst. Wat uiteindelijk echt belangrijk is is mijn gezin. Zolang zij bij mij zijn ben ik thuis en maakt het niet uit waar ik woon of ben.

Zo terug en vooruit kijkend, denk ik na over het komende jaar. Het jaar dat Esmee 10 zou zijn geworden. 10 echt een tiener. Zo groot alweer. Het mocht niet zo zijn. Toch denk ik daar over na, op welke dag valt de 25e maart? Wat zullen we als gezin gaan doen? Wat hadden we gegeven als ze nog had geleefd? Wat had ze leuk gevonden en wat had zij gewild?
Dingen die ineens dichtbij komen met het oog op het nieuwe jaar.

Ook is het komende jaar het jaar waarin ik 40 jaar hoop te worden. 40, ik vind dat best een dingetje. Het klinkt ineens zo volwassen. Dat is het ook natuurlijk. Het klinkt ook zo oud. Al voel ik mij echt nog niet oud. Wel is het een leeftijd waarin je meer over dingen gaat na denken. Hoe was mijn leven tot nu toe? Wat zou ik graag nog willen? Wat mis ik, wat heb ik altijd al gewild en wie ben ik eigenlijk?
In de maanden naar mijn 40e verjaardag toe, wil ik hier verder over nadenken en blogs over schrijven met terugblikken naar mijn verleden, maar ook mijn leven in het heden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel
 
Klik hier om te reageren
 

Vorige eeuw

In 2020 is het 40!!!! ja 40 jaar geleden dat ik werd geboren. Dat klinkt echt heeeeeeel lang geleden. En ja het is nog in de vorige eeuw.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel
 
Klik hier om te reageren
 

Bijna 40 jaar....

In het nieuwe jaar wil ik starten met een wekelijkse blog, over hoe ik de weken ervaar naar mijn 40e verjaardag en hoe de afgelopen 40 jaar zijn verlopen in mijn ogen.

 

Reacties (1)

Reactie van Nancy op 30 december 2019:
Leuk, ik ben benieuwd.
 
Klik hier om alle reacties te lezen of zelf te reageren