vrijdag 7/9/2012

Vandaag een rustig dagje. Esmee is moe en een beetje misselijk. Heeft vanmorgen ook een beetje gespuugd. Omdat ze al 2 dagen niet gepoept heeft krijgt ze een klysma, de medicijnen die Esmee krijgt kunnen ook zorgen voor obstipatie. Nou, dat hebben ze geweten. De poep droop haar luier uit. Met 3 personen hebben ze haar verschoond, inclusief bed en kleding. Maar je kan er maar vanaf zijn.

De rest van de dag heeft ze rustig en vermoeid op bed gezeten. Vanmiddag heeft ze ook niet geslapen, dus ze is nu om 17:30 uur erg moe.

Gisteravond heeft Esmee nog even de boel op stelten gezet, door op alle noodbellen te duwen. Haar bed staat tegen de muur en als ze gaat staan, kan ze daar dus net bij. Ook drukt ze op de knopjes van de infuuspompen die naast haar bed staan. Gelukkig kan de verpleging die op een veiligheidsstand zetten, zodat Esmee er niet aan kan knoeien.

Chris is blijven slapen en met de laatste keer verschonen zag hij een natte plek in haar romper. Het infuus met chemo lekte. Dit gaf ook wel reden tot actie, omdat dit echt troep is, zeker voor je huid. Dus werd Esmee in de houdgreep gehouden terwijl een ander er een nieuwe infuusslang opzet. Alleen was Esmee het hier niet mee eens en was erg boos. In haar nijd trekt ze helaas ook haar sonde uit haar neus.Dat betekend dus; het plaatsen van sonde nummer 7.

Hierna was ze wel zo moe, dat ze tijdens het aantrekken van haar pyama in slaapt valt. Ze heeft gelukkig redelijk geslapen.

 

Reacties

Christa op 7 september 2012 21:53:
Lieve Esmee... Ik moet stiekem wel lachen om je 'streken'!!
Hopen dat de rest van de kuur zonder al te veel problemen verloopt. Denk aan je kleine meid! Dikke kuss...
 
lutina op 7 september 2012 19:37:
Lieve esmee super knap van jou!
Hoor van papa en mama dat je het heel goed doet!
Sterkte
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen