donderdag 6/9/12

Goedemorgen,

Het is 9:00 uur en Esmee slaapt nog. Het is vannacht goed gegaan. Ze is een paar keer wakker geweest, maar heeft verder lekker geslapen. Het was gisteren ook wel een heftige dag.

We waren om 8:30 uur in het ziekenhuis voor een buik-echo. Dit verliep super. Esmee brulde dit keer niet alles bij elkaar en lag geïntereseerd te kijken wat er gebeurde. Voor haar en ons een stuk prettiger.

Om 9:30 hadden we een afspraak bij de oncoloog, maar eerst moest Esmee bloed laten prikken. Dit wordt dmv een vingerprik gedaan en dit verloopt bij Esmee ook altijd goed. Ze vind die druppels altijd heel interessant. De arts gaf aan dat de bloedwaardes redelijk zijn en dat we wel gelijk kunnen beginnen met de chemo, want hoe eerder de kanker bestreden is hoe beter. Maar pfffffffffff dit hakt er wel in. Maar we moeten gelijk weer handelen. Dingen afzeggen die we geregeld hadden voor deze week en (o) ma bellen dat de kids een weekje eerder komen logeren. ( bedankt ma )

Maar goed, nu eerst naar de dagbehandeling voor de beenmergpunctie en de botboring.;-(   Voordat Esmee naar OK gaat, moet eerst de port-a-cath aangeprikt worden. Dit is nog even een gevecht, maar gelukkig is het snel gebeurd en is het wachten op de oproep. Rond 12:00 uur mag ze naar OK. Het is altijd weer een heftig gebeuren dat onder narcose gaan. Van een tegenstribbelend kind, naar een slappe pop die weer snel op bed gelegd moet worden, vanwege het toedienen van zuurstof. Dan moet je weglopen en Esmee achterlaten en hopen en bidden dat ze weer "gezond en wel" op de afdeling komt.

Na ruim een half uur krijgen we bericht dat Chris naar de uitslaapkamer mag, Esmee is/wordt weer wakker. Om 14:00 uur mag ze naar de afdeling. Er is voor haar een plekje bij het raam gereserveerd. Fijn.

Rond 14:30 gaan we beginnen met de voorbereidingen voor het aanhangen van de chemo. Wat is dit heftig zeg. Ons kind heeft echt kanker en krijgt chemo, help! Ik heb echt de neiging om, met kind, hard te gaan rennen. mijn hele lijf roept; weg hier!  Maar je verstand weet, dat dit nodig is.

Maar goed. vannacht dus wel een goed nacht gehad. Uiteindelijk wordt Esmee rond 9:30 uur wakker, een beetje uit humeur, want ik maak haar wakker terwijl ik haar medicatie geef. 

Esmee moet om 9:50 voor een gehoortest. tijdens de rit hierheen springt de pomp van het infuus open, dit moet eerst even geregeld worden, maar uiteindelijk zijn we op weg naar de poli. Alleen lukt de test niet. Esmee is zo humeurig, dat ze er geen zin in heeft. Dan maar later een keer.

Nu is ze lekker aan het rondhobbelen en DVD-tjes a/h kijken.

   

 

Reacties

marleen op 7 september 2012 16:07:
dit is zeker heftig zeg veel veel sterkte en kracht om dit te doorstaan
 
Paulien op 7 september 2012 14:00:
Wat lijkt me dat heftig om te zien wat je kind moet doorstaan. Ik wil jullie sterkte wensen bij alles, en bovenal Gods nabijheid. Ik bid voor Esmee en allen die om haar heenstaan.
 
MaaikeG op 6 september 2012 23:04:
Hpl vannacht weer 'n goeie nacht!
"Ik ga liggen, val in slaap
en word wakker – de HEER beschermt mij. (...)
Bij u, HEER, is redding,
Uw zegen rust op uw volk." sela
(psalm 3)
 
Jannie op 6 september 2012 22:55:
Echt heftig wat ze allemaal moet doorstaan , veel sterkte ! Ook ik denk elke dag aan Esmee en jullie .
 
Christa op 6 september 2012 22:44:
Wat kan ik nou zeggen na zo'n verhaal... :((( Ik word er ontzettend verdrietig van als ik lees hoe je je moet voelen en wat jullie meemaken. Ik denk iedere dag aan jullie. Heel veel sterkte, kussen en knuffels!!
 
Janneke op 6 september 2012 16:36:
Ik denk dat het voor jezelf ook heel fijn is om het op te schrijven. Het is een heel heftig gebeuren voor jullie, ik bid en hoop op een wonder. Heel veel sterkte en een knuffel voor Esmee.
 
Roel op 6 september 2012 14:53:
Hoi Marielle,

Mooi dat de blog werkt :-)
Heftig dat ze 6 dagen lang eraan vast zit! Maarja, of dat nu nú gebeurt of volgende week...
We hopen en bidden dat het z'n werk doet!
 
Maaike op 6 september 2012 13:48:
Mooi hoe je het elke keer weer deelt. Veel sterkte van de week, en we bidden dat de chemo wonderlijk aanslaat!
 
Marijke op 6 september 2012 13:47:
6 dagen aan een stuk door?
 
marielle op 6 september 2012 12:29:
6 dagen totaal :(
 
Marijke op 6 september 2012 12:15:
Tranen in mijn ogen, natuurlijk wil je niet dat je kind zo moet lijden. Hoe lang moet ze aan de "chemokapstok" liggen?
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen