Donderdag 4/10/2012

Vandaag is het dierendag;-)

Moe, moe en nog eens moe. 
Ik schrijf dit voor de tweede keer, want tijdens de eerste keer was ineens mijn tekst weg. Nou ja nieuwe ronde, nieuwe kansen.
 
Woensdag moest Esmee voor controle naar de oncoloog. Van te voren moet ze eerst bloed prikken, zodat de arts kan kijken of de bloedwaarden goed zijn.
Het spreekuur liep ruim een uur uit, maar eenmaal binnen gaf de arts aan dat de bloedwaarden goed genoeg zijn om te starten met de chemo. Jammer, maar ook wel weer goed.
Wel afzien voor de andere kids, die weer moeten gaan logeren. Op mijn vraag tot wanneer Esmee Neupogen (medicijnen die de aanmaak van bloedcellen stimuleren in het beenmerg ) moet hebben, vraagt de arts ons of Esmee dit nog gebruikt. Ja dus! O, maar dat veranderd het verhaal. Dan gaan we wel uitstellen. (jippie nog even rust) Maandag mogen we weer voor controle.
Dan wordt het bloed weer gecheckt en mag ze eventueel starten met de tweede chemo. Maar eerst vijf dagen thuis.;-)
 
Gisteravond, kwam het allemaal even heel heftig op mij af. Een achtbaan van gevoelens die ik niet kan uiten. Even rust is fijn, maar geeft wel de tijd om alles te voelen. Je hoeft nu even niet te handelen. Het is alleen wel zo, dat het besef, dat het voorlopig nog niet klaar is, extra op je af komt. Voorlopig hebben we geen tijd om bij te tanken. Maar moeten we door. De impact die dat heeft op het gezin is enorm.
 
Daarnaast zien we ook nog wel de mooie dingen. Met Esmee gaat het goed. Ze rommelt lekker rond, knapt iedere dag meer op en wij genieten van elk moment. Ook Lotte thuis is fijn. Wat is dat toch een heerlijk wijffie. Ook Youri als lieve, stoere broer en Inge als trotse, moederende grote zus. Wat een heerlijk stel hebben we toch;-)
 
Ook alle hulp aandacht en gebed hebben we nu extra nodig. Het is nog niet klaar, we beginnen pas. Alle reacties en aandacht die aan ons wordt besteed, waarderen we enorm.
 
 

Reacties

Lia van der Waal - van der Velde op 5 oktober 2012 22:57:
En toen ging het weer mis. De moeheid en de tranen zullen nog wel vaker komen. Er zullen dagen zijn dat je denkt hoe houden we het vol. Ik zie je morgen hoop klop de verkoopdag. Dikke knuffel, ik hoop dat jullie met elkaar toch een mooi weekend mogen hebben. En volgende week weer met nieuwe moed verder kunnen gaan . Heel veel liefs, Lia
 
Lia van der Waal - van der Velde op 5 oktober 2012 22:53:
Lieve schatten,
Ja jullie moeten nog heel wat doormaken voor de laatste medische klus geklaard is. Toch hoop ik dat jullie de moed, kracht en energie blijven krijgen om door te gaan. niemand kan dat voor jullie doen, je moet er zelf met Esmee doorheen ook Youri, Inge en Lotte komen onder druk te .staan en zullen nog wel eens iets meer eisen dan jullie aankunnen. Ik hoop en bid jullie veel wijsheid, liefde, kracht en geduld toe. Dat er heel veel lieve mensen op jullie pad mogen komen om jullie te steunen, te helpen en voor jullie blijven bidden. Want kracht zit er in het gebed. En al zullen de moehei
 
marian willemsen op 5 oktober 2012 13:59:
ook ik kwam via de terdege in aanraking met jullie verhaal. wat moeten jullie/ en vooral jullie kleine pareltje esmee veel meemaken. zo klein, en dan al zoveel ziekenhuisbezoeken op naam staan.. jullie zitten in een achtbaan van de medische wereld, en je tolt maar door, en je hebt geen tijd om even tot rust te komen. ik wens jullie alle kracht van Boven toe, in al hetgeen wat jullie mee moeten maken. ook jullie andere lieve kindjes, krijgen hier ook ontzettend veel van mee! Ik bid dat de medicijnen die toegediend worden, tot herstel mogen lijden! In gedachten bij jullie ook al ken ik jullie niet persoonlijk! lieve groetjes marian
 
lutina op 5 oktober 2012 11:35:
heej heerlijk ff thuis.. heej ik heb een ideetje voor een klein feestje. nu jullie lekker met elkaar thuis zijn van het weekend.
ken je de bezorgbeer? heb je me telefoonnummer sms maar ff? okeej.
 
Esther baartman op 4 oktober 2012 20:51:
veel sterkte en weet dat we voor jullie bidden hou vol!
 
vdbeek op 4 oktober 2012 19:10:
lieve esmee en familie,

ik heb jullie verhaal in terdege gelezen. sterkte met de behandelingen die nog moeten volgen.

groet joline van de Beek
 
Mariëlle op 4 oktober 2012 15:24:
Op 31 oktober krijgt Esmee weer een beenmergpunctie. Is deze schoon, dan gaan ze voor de chemokuur daarna ( voor de 4de) beenmergcellen oogsten.
 
terdege lezer op 4 oktober 2012 15:22:
In gedachten en gebed bij jullie. Sterkte
 
Marina op 4 oktober 2012 15:01:
Lieve Familie,

Heftig allemaal!! Even nog wat rust om het allemaal een plaatsje te geven... dat is fijn, maar je weet dat de behandeling door moet, ziek, misselijk, weer afbraak van bloed enz. Is er eerst een aferese? Bloedcelletjes oogsten voor de stamceltransplantatie? Heel heel veel kracht en sterkte toegewenst.
 
Nel van Welie op 4 oktober 2012 14:15:
Lieve Mariëlle en Chris,

Heel goed dat jullie van je afschrijven en ook eerljk zeggen hoe jullie je voelen. Het is een enorme moeilijke tijd voor jullie en het einde is daarvan nog niet inzicht. Wat heerlijk dat jullie kinderen het ook goed oppakken. Ook voor hen is het enorm moeilijk om steeds maar weer weg te moeten uit hun veilige omgeving. Heel fijn dat het met Esmee nu op dit moment weer goed gaat, maar daar zal wel weer verandering in komen als zij weer een chemo heeft gehad. Ik vindt dat altijd zo triest, zo zijn ze weer opgekrabbeld en zo zijn ze weer doodziek.Ik wens jullie voor de komende week weer heel veel kracht en sterkte toe. Nu je er voor staat is het allemaal heel moeilijk. Maar als straks alles achter de rug is en met Esmee mag het weer goed gaan zie je dat je de kracht van de Heere God heb gekregen om deze tijd door te komen. In eigen kracht kan je dat echt niet doen.
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen