Duurzaam

Een betere wereld, begin bij jezelf!

De eerste week van januari 2020 is voorbij. Voor nu voor iedereen alsnog de beste wensen!

Nu het nieuwe jaar weer begonnen is en ik mij meer verdiep in duurzaam leven, ben ik aan het kijken hoe ik de dingen beter kan aanpakken.
Wat je ook koopt, het zit in een plastic verpakking. Ik ben aan het kijken of ik dit kan verminderen, maar dat gaat nog niet eens zo makkelijk.

Nu krijgen de kinderen een per stuk verpakt koekje mee naar school en anders fruit. Dit willen we gaan aanpassen, door bv. een los koekje in een doosje mee te gaan geven. Alleen....., zitten deze koekje ook weer in plastic verpakt, dus of dit nu de plastic berg verminderd? Maar oke, we denken er in ieder geval over na. Ook gaan er per week minimaal 7 broden doorheen. Dit houdt dus in dat er 7 broodzakken worden weggegooid bij het plastic, dit moet anders!
Via een website heb ik katoenen/linnen broodzakken gevonden. Nu kan ik deze meenemen naar de bakker of naar de supermarkt en hier mijn brood in laten doen ipv. in een plastic zak.
Ook de groenten en fruit, kunnen in een zakje wat niet van plastic is. Gewoon zelf een tasje van thuis meenemen.

Het volgende wat ik bedacht, is dat er flink veel wassen worden gewassen. Nu was ik al met Hara, dus beter voor het milieu, maar deze poeder zit in een plastic (biolochisch afbreekbaar, dat dan weer wel) verpakking.
Dus ik ben gaan googlen. Je kan best makkelijk zelf wasmiddel maken en er bestaat ook zoiets als wasnoten. Goedkoop en goed voor het milieu. Ik heb ze besteld en ga het ondervinden.

Ik ben echt niet voor de hype die nu bezig is, wat betreft het millieu en je moet vooral kijken wat voor jou haalbaar is.
Maar ik ben mij wel bewust, dat het mijn taak als Christen is, om zo goed mogelijk met de natuur en de wereld om te gaan en niet zo maar in het wilde weg te leven.
Dus ik ga dingen aanpassen en verbeteren, stap voor stap. Soms hele kleine stapjes, maar ook die geven vooruitgang!

Stap voor stap!!!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen