einde van het jaar

Terugblik....

Nu aan het einde van het jaar, na de kerstdagen, met het zicht op het nieuwe jaar, is het de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en de afgelopen jaren. 
Wat vliegt de tijd toch, wat gaat het snel. Terwijl sommige dingen voelen als de dag van gisteren.

Afgelopen week hebben we een heerlijke vakantie gehad in Tsjechië. Genoten van al het moois van dat land en een witte kerst. Wat uiteindelijk echt belangrijk is is mijn gezin. Zolang zij bij mij zijn ben ik thuis en maakt het niet uit waar ik woon of ben.

Zo terug en vooruit kijkend, denk ik na over het komende jaar. Het jaar dat Esmee 10 zou zijn geworden. 10 echt een tiener. Zo groot alweer. Het mocht niet zo zijn. Toch denk ik daar over na, op welke dag valt de 25e maart? Wat zullen we als gezin gaan doen? Wat hadden we gegeven als ze nog had geleefd? Wat had ze leuk gevonden en wat had zij gewild?
Dingen die ineens dichtbij komen met het oog op het nieuwe jaar.

Ook is het komende jaar het jaar waarin ik 40 jaar hoop te worden. 40, ik vind dat best een dingetje. Het klinkt ineens zo volwassen. Dat is het ook natuurlijk. Het klinkt ook zo oud. Al voel ik mij echt nog niet oud. Wel is het een leeftijd waarin je meer over dingen gaat na denken. Hoe was mijn leven tot nu toe? Wat zou ik graag nog willen? Wat mis ik, wat heb ik altijd al gewild en wie ben ik eigenlijk?
In de maanden naar mijn 40e verjaardag toe, wil ik hier verder over nadenken en blogs over schrijven met terugblikken naar mijn verleden, maar ook mijn leven in het heden.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen