22 juli 2012

Zondag 22/7/2012

22 juli 2012 om 20:07

2 daagjes thuis. ( Quinten is jarig alweer 3 jaar). Op zich gaat het goed, leeft Esmee lekker op, maar eten gaat voor geen meter. Haar maag is ws niks meer gewend. Nu heeft ze sondevoeding gekregen, maar die braakt ze uit na het geven. erg vervelend en het schiet niet op. Gisteren ging het goed, heeft ze ongeveer 1 liter vocht binnen gehad en ongeveer 250 ml sondevoeding. Vandaag nog niet eens de helft en al 2 keer alles uitgespuugd. En ze spuugd echt alleen na het geven van sondevoeding, dus verder is ze niet misselijk, maar de sondevoeding valt gewoon niet goed. Ik heb even geen idee, hoe ik dat op moet lossen. Vanavond even zonder sondevoeding naar bed en morgenochtend even verder verzinnen. Vanavond om 20.00 uur naar bed gedaan in de hoop dat ze ging slapen, maar ipv slapen ging ze aan de pleister peuteren op haar neus. Weer uit bed gehaald en operatie pleisters opnieuw plakken ( op/over de sonde)was geopend. Alles los en weggehaald en opnieuw begonnen met plakken. Pffffff hij is blijven zitten, ik was bang dat ik hem er zelf per ongeluk uit zou trekken. Nu hopen dat ze hem zelf laat zitten. Het is ondertussen 21.00 uur, maar slapen ho maar. Morgen om 8.30 in de Daniel zijn voor een scan. Ben benieuwd.

 

Vrijdagavond mocht ze lekker mee naar huis. Het eten was er al ( het was 17.00 uur), dus even snel gegeten en hup weg hier. ( Uit de daniel) Esmee verlost uit haar kamertje en hoppekee in de auto. Wel moeten we eerst langs het Sophie om de port-a-cath af te laten koppelen. We rijden net de parkeergarage is en Esmee begint toch te spugen, al de sondevoeding er weer uit. Balen!!!!!!!!!!!! En de autostoel en Esmee zelf zitter eronder. Gelukkig hebben we waslappjes en handschoenen meegenomen uit de Daniel. Dus hup eerst handschoenen aan en dan Esmee poetsen. 't arme kind. D'r jas zit helemaal onder en haar legging ook. Jas uit legging uit, ( gelukkig hebben we van alles mee) esmee een schone broek aangedaan, d'r shirt was gelukkig nog schoon en lekker onder mijn jas gestopt en nu gaan we echt naar binnen.

Op afdeling worden we gelijk apart in een kamertje gestopt ( ivm met het misschien waterpokken gebeuren). Het naaldje van de pot-a-cath maar laten zitten, want als ze blijft spugen moet ze misschien weer (neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!) opgenomen worden om infuus te geven. En wanneer het naaldje er nu uitgehaald wordt moet hij misschien met 2 dagen opnieuw geprikt. ( echt niet!!!!) Nu blijft ze na het geven van de sondevoeding spugen. dus gaan we proberen de sondevoeding te minimaliseren, maar wel vocht geven door de sonde. Want terug naar het sophie willen we (nog) niet.

Woensdag moeten we om half 11 op de poli zijn, dan gaan ze ws. ook de naald verwijderen. ( deze mag maar 2 weken blijven zitten en vrijdag is het 2 weken.)

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen