17 juli 2012

dinsdag 17/7/2012

17 juli 2012 om 21:43

Weer een dag met van alles en nog wat vandaag. Gisteravond is er nog bloed geprikt bij Esmee om te bekijken of ze antistoffen heeft tegen de waterpokken. Omdat er bij iemand op de afdeling waterpokken is vastgesteld en deze ziekte zeer gevaarlijk is voor kinderen met kanker is ongeveer de helft van alle bewoners in de isolatie gezet, waaronder ook Esmee.

Omdat ze geen antistoffen heeft, heeft ze vanmiddag een prik gehad.

Ook Chris is een bron van gevaar omdat hij nooit de waterpokken heeft gehad. Daarom is ook van hem bloed afgenomen en morgen wordt duidelijk of daar antistoffen in zaten.

Vanmiddag is er een heel pakket geleverd met alle benodigheden om thuis sondevoeding te kunnen gaan geven. Na uitleg over de werking van de pomp en het aansluiten van de voeding, kunnen we dat nu zelf.

Omdat ook het HB van Esmee laag was, heeft ze vanmiddag een bloedtransfusie gehad. Bijkomend voordeel daarvan is dat ze waarschijnlijk in een betere toestand aan de therapie begint op woensdag. 's Nachts krijgt ze sondevoeding zodat ze overdag "bijgevoerd" kan worden. Eens kijken hoeveel we de kleine meid aan kunnen laten komen.

Hopelijk slaapt ze goed vannacht, dan kunnen we morgen beginnen met de eerste therapie in de Daniel den Hoed kliniek.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen