15 juli 2012

zondag 15/07/2012

16 juli 2012 om 0:28

Even een heel andere zondag dan vooraf gedacht hadden. Zaterdagavond 23.30 heeft Esmee koorts. We geven haar een paracetamol en bellen met het Sophia. Daar kan ze terecht op de Spoed Eisende Hulp (SEH) maar inmiddels is de kleine meid het bed van papa en mama al dusdanig aan het overhoop trekken en huppelt ze weer zo vrolijk rond dat we in overleg met het ziekenhuis besluiten het nog een nachtje aan te kijken.

Halverwege de nacht horen we wat kokhalzende geluiden en blijkt Esmee zelfstandig haar sonde te hebben verwijderd. Als ze dan op zondagmorgen ook nog begint te spugen is een telefoontje naar het ziekenhuis voldoende en zijn we welkom op de SEH. Oma komt kleine zus halen en wij vertrekken met Esmee. Heerlijk dat Youri en Inge uit logeren zijn, dan hebben we daar geen omkijken naar.

In het ziekenhuis wordt bloed geprikt en krijgen we te horen dat de ontstekingswaarde in het bloed veel hoger is als gisteren en in overleg met de chirurg die de port a cath (PAC) geplaatst heeft wordt besloten om Esmee weer op te nemen in het ziekenhuis. Er wordt bloed afgenomen wat verder onderzocht zal worden en ze krijgt antibiotica. Dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij de PAC.

Aan het einde van de middag wordt onder (luid) protest de maagsonde terug geplaatst en kunnen we de KanjerKralen uitzoeken voor de dingen die er vandaag weer zijn gebeurd.

Na een kort verblijf op de kamer besluit Esmee dat het tijd is voor een wandeling over de afdeling. Papa volgt met de infuuspaal. Tijdens de wandeling is het avondeten gebracht en op de vraag of ze wil eten, antwoord ze volmondig ja.

Omdat het smeren van smeerkaas op een boterham niet zo verschrikkelijk moeilijk lijkt als papa het doet, wil Esmee dit bij boterham nummer twee ook wel eens proberen. Dit gaat zowaar niet eens zo heel erg slecht met een grote mensen mes. Na het snijden van de boterhammen, wat samen met papa uitgevoerd wordt, zijn de boterhammen spoedig opgegeten.

Na deze maaltijd is het tijd voor het vervolg van de wandeling over de afdeling. Halverwege komen we opa, oma, erica en lotte tegen. Van het zakje mandarijnen wat oma mee heeft worden er direct twee door Esmee schoon gemaakt en opgegeten, daarna gaan we weer naar het kamertje van Esmee. Daar komen ook de andere opa en oma die op hun beurt lotte meenemen. Lotte mag daar even een paar daagjes logeren.

Als de opa's en oma's weer weg zijn, komt de zuster de eerste sondevoeding aanhangen en krijgen papa en mama gelijk uitleg over het aansluiten ervan. Na deze uitleg wordt de meegebrachte nasi opgewarmd en ontfermt Esmee zich vast over een gedeelte van de meegenomen pudding.

Als het eten gedaan is, wordt het tijd om alles klaar te maken voor de nacht. Mama blijft weer slapen en papa gaat naar huis.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen