14 juli 2012

KanjerKetting

14 juli 2012 om 22:15

De behandeling van Esmee is zwaar en zal lang gaan duren. Elk kind wat behandeld wordt voor kanker krijgt tegenwoordig een KanjerKetting. De KanjerKetting is opgezet als beloningssysteem voor kinderen met kanker.

 

De KanjerKetting is opgebouwd uit KanjerKralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

 

De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Maar de KanjerKetting is meer. De KanjerKralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Door de KanjerKetting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en wij kunnen de kralen gebruiken als een uitleg aan Esmee en de andere kinderen.

 

Bij dit stukje staat een foto van de KanjerKetting van Esmee. Het begin van elke ketting is gelijk. Het start met het logo van de vereniging ouders, kinderen en kanker (VOKK).Deze vereniging is de initiatiefnemer van deze ketting geweest. Daarna komt in de ketting de naam van het kind en een kraal met een anker, het teken van de hoop.

 

Als je wilt weten wat de kralen allemaal betekenen willen we graag verwijzen naar: kanjerkralen.nl

 

Op dit moment is de ketting van Esmee nog niet zo lang. Hij kan echter zomaar meters lang worden. We zullen regelmatig een nieuwe foto van de KanjerKetting op de pagina zetten.

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen