13 juli 2012

vrijdag 13/07/2012

13 juli 2012 om 22:13

Vandaag is Esmee voor ok geweest. Vanmiddag om 14.00 werd ze vanaf zaal meegenomen. Marielle gaat mee met het wegbrengen en Chris mag als eerste op de uitslappkamer. Netjes verdeeld toch. Om ongeveer 15.30 komen de radioloog en de chirurg de zaal op om te vertellen dat hun gedeelte van de ok goed was verlopen. Het biopt hadden ze kunnen nemen en de port a cath was geplaatst. Op dat moment werden de botboring en de beenmergpunctie gedaan en werd de maagsonde geplaatst. Om 16.30 kregen we te horen dat 1 van ons richting de uitslaapkamer mocht.

Daar werd Esmee al snel goed wakker en begon ze wat te friemelen aan dat rare ding in haar neus. Nu maar hopen dat ze m laat zitten. Eenmaal op zaal aangekomen moest Esmee toch nog twee keer wat gal spugen, maar na een klein beetje anti-misselijkheid spul leefde ze al snel wat op. Ze was nog wel wat timide toen het bezoek kwam, maar daarna kwam de kleine meid een beetje los. Ze wilde een paar slokjes cola een wit bolletje en eigenlijk wilde ze ook nog wel even op de gang lopen. Toen de crocs aan waren zette mevrouw het op een lopen, maar ze kwam er na zo'n anderhalve meter achter dat de bewegingsuimte beperkt was tot de lengte van de slangetjes die ze nog bij zich droeg. Het meest lastige was het slangetje van de saturatiemeter, maar die werd door mevrouw vakkundig verwijderd waardoor de speelruimte iets groter was geworden. Met papa die de sonde-paal (waar die slangetjes aan vast zitten) achter zich aan begon de wandeling over de gang van het ziekenhuis. Omdat dat nog niet snel genoeg ging wilde mevrouw wel door papa opgetild worden zodat er ook nog een stukje geraced kon worden door de gang.

Na het racen lekker een schone luier en klaar maken voor de nacht. Mama blijft slapen en papa gaat naar huis. Als het allemaal zo goed blijft gaan, mag ze zaterdag weer naar huis.

Maandag gaan we dan kennis maken in de Daniel den Hoed kliniek waar woensdag de eerste MIBG-therapie begint.

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen