11 juli 2012

woensdag 11/7/2012

11 juli 2012 om 21:37

Om 11.00 uur weer precent in het ziekenhuis. We kregen een bedje toegewezen en om 12.00 kreeg esmee de sedatie.

Even lekker tv kijken in de ouderkamer en dan hopelijk in slaap vallen. Om 12.45 komen ze ons halen voor de MIBG-scan.

Esmee in bed gelegd ( echt slapen deed ze nog niet) en dan een eindje lopen door het sophie naar het dijkzigt voor de scan locatie. Daar Esmee een schone luier gegeven, ( dit moest, waarom weet ik niet) en op de brancard van het scan toestel gelegd. Ze was nog erg huilirig en onrustig dus rectaal nog een extra sedatie gegeven en wachten tot ze in slaap valt. Wij gingen een beetje uit de buurt staan, want dan wordt ze het snelst rustig. Als ze zo uit haar doen is wilt ze even niemand in de buurt. het personeel vond ons ws ontaarde ouders want die gingen steeds naar haar toe om haar te sussen, waarnaar ze weer ging brullen. Uiteindelijk op aanwijzing van ons werd ze toch met rust gelaten en viel ze eindelijk in slaap.

De scan werd gemaakt. Esmee lag lekker te slapen. Ze had een saturatie meter op haar vinger geplakt gekregen, maar het zuurstof gehalte bleef netjes rong de 100%. Het maken van de scan duurde ongeveer een uur.

Na de scan, bij het overleggen in haar bedje werd ze weer wakker. Op de afdeling lekker chippies gegeten en gedronken. Toen kwam de afdelingsarts melden dat ze ook nog voor een echo mocht. Er is in eerste instantie sprake geweest van het geheel verwijderen van de tumor. Dit bleek toch te moeizaam ivm het in de buurt liggen van veel bloedvaten. Dus willen ze alsnog proberen het biopt te verkrijgen dmv een echo-geleide. Daar moest wel nog een echo voor gemaakt worden, om er zeker van te zijn of dit mogelijk was. Na deze echo gaan ze er vanuit dat het mogelijk is, dus denken we dat dit vrijdag wordt gedaan.  Daarna mochten we lekker naar huis. De zuster heeft voor vetrek nog even het infuusnaaldje verwijdert uit de voet van Esmee, dus die kon ook weer vrij loslopen. Morgenochtend 11.00 uur krijgen we de uitslag van de MIBG-scan en hopelijk wordt ons meer vertelt over de verdere behandelingen. Al met al weer een drukke, slopende dag geweest, die we weer beeindigt hebben met een gezellige verjaardag. ( weer niet hoeven koken, wat een luxe.)

Morgen een spannende dag. Bidden jullie mee, dat het mee mag vallen met de uitzaaiingen?

 

 

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen