7 juli 2012

Esmee 2

7 juli 2012 om 20:24

Donderdagochtend 5 juli. Na  redelijke te hebben geslapen, begon er weer een ziekenhuisdag. Esmee had lekker naast mij gelegen en van 23.00-8.00 uur geslapen. Gisteravond was Esmee a/h rommelen. wanneer ik opkijk, zie ik wat uit het verband van Esmee steken. Dit verband zat om het infuusnaaldje heen, zodat ze deze er niet zou uit meubelen. Eerst dacht ik dat ze het dopje eraf gehaald had. Ik haar snel opgetild en naar de zusterpost gelopen. De zuster ging kijken voor een dopje en ik ging met esmee op bed zitten wachten. Terwijk ik zit te wachten wikkel ik alvast het verbandje een beetje los. Dan zie ik dat Esmee niet het dopje van haar infuus heeft gehaald, maar het hele kraantje van het naaldje afgedraaid heeft. Dit houdt in dat ze a/h "lekken" was. Ik snel mijn duim achter het naaldje gezet en de zuster heeft een nieuw kraantje op het infuus gezet en deze doorgespoten. Haar arm hebben we nu compleet ingepakt, zodat ze er niet aan kan peuteren. daarna zijn we echt gaan slapen.

Vandaag gaat Esmee voor een ct-scan we mogen mee. Ze wordt op een soort kussen gelegd. hier zuigen ze alle lucht uit en dan ligt Esmee compleet ingesnoerd op de "tafel" en kan geen vin veroeren. Snel wordt de scan gemaakt onder luid gejammer van Esmee. Nu wachten op de uitslag. Ook moet er een nieuwe echo gemaakt worden om te kijken of ze een biopt kunnen nemen onder echo-geleid. De radioloog geeft aan dat dat niet zal gaan en dat er een chirurg gaat komen om ons verder uit te leggen wat de bedoeling is met het te nemen biopt.

Heel de middag wachten en tegen 17.00 uur komt de zaalarts naar ons toe, dat ze verwacht dat de chirurg niet meer komt en dat we wel naar huis mogen gaan. Terwijl we a/h inpakken zijn, komt toch de chirurg langs. Ook ons behandelend arts komt op dat moment aan. Ze overleggen het een en ander en dan horen wij wat de bedoeling is. Ze willen de tumor proberen gelijk te verwijderen, maar hier is nog een echo voor nodig om te bepalen of dat kan. Dus is het verstandig om nog een nacht te blijven. ( balen) Daarna kregen we een gesprek met de oncoloog. Deze kwam met een nare boodschap. Esmee heeft een neuro-blastoom in de re-bijnier met uitzaaiien in de botten. Dit houd in stadium 4. Dit is de meest ernstige vorm met een overlevingskans van 30-40%.

 

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen