Zaterdag 22/9/2012

Vandaag wordt onze jongste dochter, Lotte, 1 jaar!

Helaas wordt Esmee wakker na een onrustige nacht, met een temp. van 39.6. Het wil maar niet beter worden. Echt balen. vandaag weer een gesprek gehad met de arts waarin alles goed is uitgelegd. De artsen weten niet waardoor dit allemaal komt, maar ze denken aan een virus infectie, omdat er al zoveel kweken zijn gedaan en daar is geen enkele bacterie in gevonden. Gelukkig bleek gisteren uit de CT-scan, dat er geen schimmelinfectie zit in de longen en luchtwegen. Maar het zou wel fijn zijn dat de koorts gaat zakken. Esmee heeft zelf nog helemaal geen weerstand en we hopen dat deze in de bloedwaardes snel zullen gaan stijgen. Dan kan Esmee het vervelende beestje zelf gaan aanvechten.

Na uitleg van mijn kant, aan de verpleging, hoe ik de dingen ervaar op de afdeling, is er een goed gesprek ontstaan. Dingen kunnen fout lopen, we zijn nou eenmaal mensen, maar ik wil wel het idee hebben, dat we gehoord worden. Dingen niet wegwuiven, maar erop ingaan en zonodig een stapje harder lopen, want we zijn hier nou eenmaal niet voor een snotneus en waarschijnlijk zijn we hier niet voor het laatst. Ik wil wel graag goed, leuk en gezellig met de verpleegkundigen om blijven gaan. Je moet niet ergens met tegenzin heen moeten en zeker niet naar een ziekenhuis. Hier was gelukkig alle begrip voor en zijn dingen goed uitgelegd en uitgepraat. We beginnen met een nieuwe start en houden de communicatie open, zodat Esmee de beste zorg kan krijgen. Het grote struikelblok ik gewoon ook, dat Esmee ( nog ) niet opknapt. Daardoor is je incassiringsvermogen, ook veel kleiner.

Hierin wordt ik soms best ongeduldig en moedeloos. Vertrouwen houden in God is dan best moeilijk. Gelukkig weet God dit ook en door het lezen in de bijbel (o.a. Johannnes 16) en door het horen van bepaalde liederen worden we gesterkt.

Wat de toekomst brengen mogen, mij geleid des Heeren hand. Moedig sla ik dus de ogen naar het onbekende land. Leer mij volgen zonder vragen, Vader wat Gij doet is goed. Leer mij slechts het heden dragen, met een rustig kalme moed.

Schijnen mij Uw wegen duister zie ik vraag U niet waarom. Eenmaal zie ik al Uw luister, als ik in Uw hemel kom.

Maar nu eerst vanmiddag de verjaardag van Lotte vieren in het ziekenhuis. De speelkamer is speciaal voor ons versierd. We vullen het blog zo snel mogelijk aan met een verslagje van deze middag.

Fijne en gezellige middag gehad. Esmee was er helaas niet bij. Ze lag lekker te slapen en was verder "gewoon" te ziek om erbij te zijn. Vanavond had ze weer 39.8. Maar goed, over vanmiddag. Opa's en oma's waren op visite, tantes en ooms en nichtje en neefjes. Super druk en gezellig, maar ook vermoeiend. Gelukkig was het maar 2 uurtjes;-). Ook heeft Lotte mooie en leuke cadeautjes gekregen. Iedereen, ook personeel, super bedankt voor de moeite.

Ik zal onder het kopje foto's een aantal foto's plaatsen;-).

  

 

 

Reacties

Hans en Riet Duizer, Brakel op 24 september 2012 16:33:
Moeilijk om te accepteren dat God het beste met ons voor heeft. En toch geloven we dat! Wij bidden om Gods leiding bij het verdriet om Esmee's
ziekte en om kracht voor dit jonge leven.
 
A van der knijff op 24 september 2012 08:04:
wij hebben in de terdege gelezen hoe ziek jullie Dochter is. wij wensen jullie Gods nabijheid toe.
 
n terdege lezer op 23 september 2012 17:39:
we hopen dat u kracht mag krijgen van de Heere om deze weg te gaan

Als wij geen uitkomst weten
In onze grote nood
Mogen w' onze hartenkreten
Steeds leggen in Zijn schoot

In angsten en in zorgen
Verblind door ons verdriet
Is Hij er iedere morgen
Hij die ons altijd ziet

Al wankelt alles om ons heen
Zijn zorg voor ons staat vast
Als ik mijn tranen bij Hem ween
Draagt Hij voor mij mijn last
 
Esther op 23 september 2012 15:12:
Beste familie de Ron,
Ook wij hebben jullie verhaal in de terdege gelezen. We willen jullie heel veel sterkte toewensen, Gods Nabijheid en Kracht en Zijn Zegen in deze moeilijke tijd voor jullie als ouders, broer en zusjes. Maar ook wensen we dit toe in het bijzonder voor jullie lieve kleine Esmee!
 
annemieke zus van marielle op 23 september 2012 12:06:
hoi lutina

bij sieraden verkoop, en dan onder aan staat een e-mail adres daar kan je naar toe sturen welke sieraden je wilt hebben. Daar staan ook nog meer verkoop adressen. groetjes hopelijk kan u het nu wel vinden.
 
lutina op 23 september 2012 11:35:
Heej marielle,

ik zie op de site helemaal geen mogelijkheid om de pareltjes te bestellen!

groet
Lutina
 
Fam Heemskerk op 23 september 2012 11:33:
heej van harte hoor met Lot? Kon esmee er wel gewoon bij zijn? Schrikken hé dat d'r haar zomaar weg is. Je weet het wel maar toch heel apart! Dan realiseer je je het nog maar eens al te goed! Haar leven ligt in de handen van Onze Heer altijd natuurlijk maar nu in het bijzonder. Laten er hopelijk geen grote fouten worden gemaakt. Je voelt je dan zo verlaten ineens! Sterkte en we bidden en denken aan/voor jullie!

liefs Lutina en de rest
 
Hans en Mariet Reinders, Waarde. op 22 september 2012 21:52:
We lazen het in het Terdege dat we kregen bij het RD. Onze dochtertje is 2 1/2 jaar. Het komt dan heel dichtbij. We wensen jullie veel sterkte en Gods zegen en hulp toe. Psalm 121.
 
Marijke op 22 september 2012 18:14:
Fijn dat het uitgesproken is. Gefeliciteerd met Lotte haar 1e verjaardag.
 
Marieke op 22 september 2012 17:37:
wat fijn dat jullie een fijn gesprek hebben gehad en even hebben kunnen zeggen wat je ervan vindt.

Ik wil jullie van harte feliciteren met jullie dochter Lotte! Het zal vast een andere verjaardag zijn dan dat jullie hadden gewenst!
Ik hoop dat de koorts van Esmee wat mag gaan zakken. Het is te begrijpen dat je soms geen vertrouwen meer in God hebt. Fijn dat je nog steun aan Het Woord hebt..
Ik durf het bijna niet te zeggen: maar toch hoop ik dat jullie vandaag nog een beetje feest kunnen vieren om de verjaardag van Lotte.

Nogmaals heel veel sterkte!
 
Richard en Jolanda Kleiberg, Nw Lekkerland op 22 september 2012 15:33:
beste mensen,

Wij kennen elkaar (nog) niet, maar dit is te erg voor worden, dat zoiets op zo'n jonge leeftijd jullie kind, maar ook jullie als ouders en verdere fam.
Wij wensen jullie GODS onmisbare hulp en bijstand toe in de tyd die nog dv voor jullie liggen.

toen we het lazen konden we eerst niet verder lezen, temeer omdat wij 2 wkn erna een donornier mochten ontvangen, terwijl jullie kleine haar 1e kuur had.

Nogmaals Gods nabijheid en veel sterkte
 
Christa op 22 september 2012 15:22:
Lieverds... hoe heftig weer om te lezen. Het komt echt keihard aan :(
Hoe het dan voor jullie moet zijn, doet me verdriet.
Te lezen hoe krachtig jullie trachten te zijn en hoe onzorgvuldig er dan met jullie kind en jullie zelf wordt omgegaan... ik kan je niet zeggen hoe erg ik dat vind.
Heel veel liefs en dikke kussen.
 
MaaikeG op 22 september 2012 14:28:
Mooi geschreven, Marielle! Respect;-)
 

Reactie plaatsen

Het is niet meer mogelijk een reactie te plaatsen